Tepsis krumpli II

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 1 kg virsli
  • 50 dkg tejföl
  • 15 dkg liszt
  • 10 db tojás
  • bors
  • majoránna
  • ételízesítő

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük, majd kiolajozott tepsibe hosszában felszelve elterítjük, finoman megsózzuk, megborsozzuk. Ezután a felszelt virsli egy részét ráterítjük. Ezt addig ismételjük, míg a tepsi tele nem lesz. Ezután a lisztből, a tojásból és a tejföl feléből palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk. Ezután fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel, majoránnával. Ha a krumpli már félig megsült (1/4 óra), az öntetet ráöntjük, majd aranybarnára sütjük. Tálaláskor egy kanál tejfölt rakhatunk rá.

Megjegyzés

Igen laktató étel. Jó étvágyat! A receptet "Kehl Kinga" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.